Impact Webdesign

Nieuws

Blijf op de hoogte van het wereldwijde web

SSL-certificaat

Met een SSL-certificaat en https hoger in Google?

Eind 2014 maakte Google bekend dat ze https gingen laten meetellen in de ranking van hun zoekresultaten. Dit om het internet een stuk veiliger te maken.

De wegingsfactor die Google tot nu toe heeft toegekend aan SSL is op dit moment nog heel laag. Doch zal Google de factor meer en meer laten meetellen in de zoekresultaten.

Het is dus nu het moment om uw website te voorzien van een SSL-certifcaat en een https voor de domeinnaam.

Https staat voor Hyper Textr Transfer Protocol Secure en heeft als doel om gegevens veilig uit te wisselen over het internet. De dataoverdracht tussen gebruiker en webomgeving wordt versleuteld doorgestuurd.

Om uw website te laten beginnen met https, moet u een SSL-certificaat aankopen. Indien u nog geen SSL-certificaat heeft aangekocht, staat er in de adresbalk voor uw websiteadres : een i in een circel. Wanneer de bezoeker daar op klikt, krijgt hij de melding "verbinding is niet beveiligd". Wanneer je een SSL-certificaat hebt geïnstalleerd en je website begint met https, komt er een hangslotje voor je domeinnaam. (Bij Google Chrome komt er zelfs Veilig bij te staan).


Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat is een klein gegevensbestand die een cryptografische sleutel aan de gegvens van een site koppelt. Na installatie verschijnt de https voor de domeinnaam en het hangslot. Vanaf dat moment zorgt het gegevensbestand voor een beveiligde verbinding tussen browser en webserver. Door deze beveiliging kunnen hackers en andere kwaaadwilligen niet zomaar bij de datastroom die plaatsvindt tussen uw website en uw bezoekers.


Wat kosten SSL-certificaten?

De kosten zijn afhankelijk van het certificaat dat u aanschaft. Er zijn meerdere types van certificaten beschikbaar. Het SSL-certificaat dat u nodig heeft is afhankelijk van het soort website dat u heeft en voor hoeveel subdomeinnamen u certificaat geldig moet zijn. Prijzen schommelen tussen 6,5 euro en 363 euro.

Meer info nodig?

Wenst u uw website te voorzien van een SSL-certificaat? Vraag dan vrijblijvend meer informatie betreffende de kosten.