Een ander voorbeeld van een aanwezigheidsmelder een trackingsensor gebruikt voor het detecteren en markeer bepaalde soorten kernmateriaal. Dit is een zeer veelzijdig en kosteneffectief uitvinding, omdat het elk type van radioactief materiaal, niet alleen uranium en plutonium kan detecteren.

Gebruik een aanwezigheidsmelder kunnen onderzoekers nu bijhouden van een bepaald type kerncomponenten. Zij kunnen nu gebruik maken van deze technologie om een ​​reeks van gevaarlijke nucleaire materialen op te sporen van de metro naar de oppervlakte om ergens tussenin.

Nu dat wetenschappers hebben de mogelijkheid om verschillende types van radioactieve elementen te controleren, zijn er belangrijke praktische toepassingen van deze ontdekking. Deze omvatten het opsporen van besmetting bij militaire bases of een andere plaats waar wapens of nucleair materiaal worden bewaard en onderhouden.

Verder detecteren van straling en andere chemische verontreinigingen te voorkomen dat per ongeluk vrijkomen van kernmateriaal. Radon gas is een van de meest voorkomende radioactieve verontreiniging die aanwezig is in het huis.

Als voorbeeld, wanneer deze gassen zich voordoen in onze huizen die ze kunnen leiden tot bepaalde vormen van kanker te laten plaatsvinden. In antwoord op deze, zijn er veel programma's geweest om radioactieve verontreinigingen te elimineren in onze huizen.

Een ander wetenschappelijk gebruik van de aanwezigheidsmelder heeft te maken met de detectie van chemische verontreinigingen. Wetenschappers hebben ontdekt dat bepaalde chemische stoffen kan vasthouden aan metalen, waardoor ze een ongewenste oxide-achtige oppervlak te ontwikkelen.

.

Ook interessant

Elektro componenten

Waar Te Koop Elektrische Onderdelen Voor Uw HuisIn deze tijd van computers en elektronica, elektrische onderdelen moeten zeer efficiënt te zijn en vak ...

Lees verder

Raspberry PI

Hoe Maak je de Elektrische Componenten Werken Als Magie!De Raspberry Pi is een van de meest bekende mini-computers, die goed verkocht meer dan 500 mi ...

Lees verder

Alarm systemen

De Voordelen van het Gebruik van alarmsystemenZoals de naam al doet vermoeden, zijn alarmsystemen opgezet om toezicht te houden en te beschermen eige ...

Lees verder