Websites Maken: Tips en Trucs

De tijd waarin alleen professionals van bedrijven websites konden maken is voorbij. Tegenwoordig kan iedereen met een klein beetje kennis van technologie een website maken. Dit kan worden geholpen door verschillende handige tools en websites. In deze gids zullen we enkele handige tips en trucs bespreken voor iedereen die geïnteresseerd is in het maken van een website.

Stap 1: Plan je website

Het is belangrijk om eerst een duidelijk plan te hebben. Wat is het doel van je website? Is het een blog, een webshop of misschien wel een portfolio? Door dit te weten, weet je welke functies en pagina's je moet gaan maken. Het kan ook helpen om vergelijkbare onderzoeken en te zien wat zij doen. Maak tekeningen en kom met je eigen ideeën.

Stap 2: Kies een domeinnaam en hostingservice

Voor je website heb je natuurlijk een domeinnaam nodig. Dit is het webadres van je website. Het is belangrijk om een ​​goede naam te kiezen en tegelijkertijd zorgen te maken dat deze nog beschikbaar is. Hostingservice is ook erg belangrijk. Dit bedrijf zorgt ervoor dat jouw website online staat en bereikbaar is. De keuze van hostingservice kan effect hebben op de snelheid en andere functies van uw website, dus doe hier onderzoek naar.

Stap 3: Kies een Content Management Systeem (CMS)

Een CMS is een software waarin je je website kunt bouwen. Er zijn veel verschillende CMS's beschikbaar, maar sommige zijn populairder dan andere. WordPress is een van de populairste CMS's en is meer gericht op de eenvoud voor beginners. Het heeft veel plug-ins en thema's beschikbaar. Wix.com is ook een populaire keuze voor het bouwen van een website, maar het is meer gericht op de verschillende sjablonen die ze bieden. Het is goed om ze allebei te onderzoeken en te zien wat beter is bij uw behoeften verleden.

Stap 4: Kies een thema of sjabloon

Een thema van een sjabloon is de basis waarop je website wordt gebouwd. Dit beschrijft het uiterlijk en het gevoel van je website en helpt zelden om de minimale functies toe te voegen. Er zijn veel gratis en betaalde opties beschikbaar op internet. Het kan helpen om meerdere sjablonen te overwegen en een uit te kiezen die past bij jouw visie en doelen.

Stap 5: Maak extra pagina's

Nu de basis voor de website is geplaatst, is het tijd om extra pagina's te maken. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze pagina's werken als middel om je doel te bereiken, dus het is belangrijk om ze zorgvuldig uit te kiezen. Voor een blog bijvoorbeeld, moet je ook een Over ons pagina, Contactpagina en zelfs een Disclaimer pagina hebben.

Stap 6: Voeg plug-ins toe

Dit is waar je creativiteit kan loslaten en je website echt persoonlijk kunt maken. Plug-ins zijn extra functies zoals sliders of opt-ins en helpen om de website te verbeteren. Er zijn veel handige plug-ins beschikbaar voor CMS's zoals WordPress, die bijna elke functie bieden die je nodig zou hebben.

Stap 7: Kijk naar je website vanuit de gebruiker

Een website is bedoeld voor de gebruiker. Het is daarom belangrijk om naar deze behoefte te kijken. Hoe is de ervaring van een bezoeker? Is het gemakkelijk om te navigeren en te vinden waar ze naar op zoek zijn? Zijn er technische fouten die moeten worden opgelost? Het is een goed idee om vrienden of familie te vragen om naar je website te kijken en feedback te geven.

Stap 8: Optimaliseer je website voor SEO

SEO betekent Zoekmachine Optimalisatie. Dit is hoe jouw pagina's kunnen worden verbeterd om hoger te scoren in zoekresultaten van zoekmachines. Het is belangrijk om te weten welke trefwoorden jouw bezoekers gebruiken en deze in jouw tekst te onderbreken, zodat zoekmachines jouw website kunnen vinden wanneer ze zoekresultaten vinden.

Stap 9: Maak jouw website mobiel toegankelijk

Steeds meer mensen gebruiken hun smartphones en tablets om websites te bezoeken. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website met alle soorten schermresoluties en apparaten werkt. Dit wordt geselecteerd als 'responsief'. Het is moeilijk om verschillende schermresoluties te testen, dus het is handig om online tools te gebruiken, zoals de Google Mobile Friendly Test.

Stap 10: Publiceer en onderhoud je website

Nu je website is gebouwd en verlaagd, is het belangrijk om deze te publiceren. Na het publiceren is het werk echter niet klaar. Het is belangrijk om jouw website up-to-date te houden. Dit betekent regelmatig nieuwe inhoud toevoegen, deze blijven optimaliseren voor de beste mogelijke SEO-score en het updaten van technologieën van plug-ins die worden gebruikt om jouw website te bouwen.

Conclusie

Het bouwen van een website kan lijken op een overweldigende taak. Door echter deze 10 te volgen stappen kan het bouwen van je eigen website een boeiend proces zijn dat leidt tot een geweldige website. Met een duidelijk doel en visie, de juiste tools en een beetje creativiteit en hard werken, is het mogelijk om jouw perfecte website te bouwen.

Ook interessant

Webdesign

WebdesignWebdesign is een belangrijk onderdeel van het creëren van een professionele online aanwezigheid en tegenwoordig meer impact dan voorheen. Het ...

Lees verder

Webdesign Ontwikkeling

Webdesign OntwikkelingWebdesign ontwikkeling is een inzicht dat de afgelopen jaren enorm gegroeid is. Met de toenemende vraag naar digitale diensten e ...

Lees verder

Webdesign Bureau

Webdesign BureauEen webdesignbureau is een bedrijf dat zich richt op het ontwerpen en ontwikkelen van websites voor klanten. Het is een belangrijke sp ...

Lees verder